Internationale ordblind uge – uge 40

Mit navn er Henriette, jeg er 26 år gammel og jeg er ordblind. Jeg vil se om jeg i denne uge kan sætte nogle ord på det at være ordblind.

Uge 40 er den internationale ordblinde uge. Her sættes der fokus på det at være ordblind. Der vil være foredrag og forskellige ting i løbet af hele ugen landet over, for ordblinde og deres pårørende.

Læs hvor der er noget nær dig: HER

Til de forskellige arrangementer kan man høre om de forskellige hjælpemidler. Hvordan ordblindhed opdages og møde andre ordblinde. De ordblinde fortæller lidt om dem selv og deres udfordringer som ordblind.

Hvor mange er ordblinde?

Der er ikke tal på hvor mange danskere der er ordblinde, men man regner med at ca. 7% af danmarks befolkning er ordblind. 20% har stave- eller læsevanskeligheder. I danmark har vi en del ordblinde i forhold til andre lande fordi det ikke helt giver mening den måde vi staver på. Mange unge og ældre danskere lider faktisk af ordblindhed uden at vide det. Oftest er det gerne drenge som lider af ordblindhed i større omfang end piger.
Som pårørende eller forældre til et ordblindt barn som ikke er opdaget endnu, handler det om at se de tegn der viser sig  i god tid, for at kunne nå at hjælpe og rettet op på “fejlen”. Jo før det opdages, jo bedre er det. Det kan være lidt svært for hvad skal man kigge efter? Der er forskellige ting man som forældre kan se på for at opdage det i tide, men de kan faktisk godt snyde lidt.

For mit vedkommende begyndte mine forældre at undre sig da jeg ikke kunne læse eller stave når mere eller mindre hele klassen kunne, men lærerene mente at jeg bare var lidt genert og at det nok skulle komme. Dog var det lige før jeg ikke måtte rykke med op i 3. klasse sammen med mine venner, men det gjorde jeg, og min ordblindhed blev først opdaget i 5. klasse da jeg fik en ny klasselære og mine forældre siger at der må da være noget galt.

Og det var der jo så også.

Endelig kunne jeg begynde at få den hjælp jeg havde så meget brug for, selvom skolen ikke gjorde det helt store for at få mig videre. Men hvad der skete herfra og mit liv som ordblind kan i læse mere om i de kommende indlæg.

JEG ER ORDBLIND

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top